Shih Tzu

Shih Tzu - standard

Shih Tzu

 

Home

 

 

 

 

 

 

 

FCI standard                                                                                                                             nr. 208

 20.04.1998 (GB)                                                                                                                                                      (org 24.06.1987)

 

SHIH TZU

 Oprindelsesland:  Tibet

 Protektion:  Storbritannien

 Anvendelse:                      Selskabshund.

 Klassifikation:                  FCI Gruppe 9 (Selskabshunde).

                                            Sektion 5 (Tibetanske racer).

                                            Uden brugsprøve.

 Helhedsindtryk:                En kraftigt bygget hund med overdådig pels og udpræget arrogant holdning. Ansigtet minder om en chrysantemum.

 Temperament:                  Intelligent, aktiv og vågen. Venlig og selvstændig.

 Hoved:                              Hovedet er bredt og rundt, med god afstand mellem øjnene. Pjusket hoved med pels, der falder godt ned over øjnene. Rigeligt skæg og kindskæg giver sammen med pels, der vokser opad fra næsen, en udpræget chrysantemum-lignende effekt.

    Stop:                               Klart markeret.

    Næse:                             Sort, dog mørkt leverfarvet hos hunde, hvis pels eller aftegninger er leverfarvede. Næsens overkant skal ligge i højde med eller en smule under nederste øjenrand. En næse, der vender nedad, er særdeles uønsket. Næseborene er godt åbne, og sammenklemte næsebor er særdeles uønsket.

    Næseparti:                      Af god bredde, kvadratisk og kort, uden rynker, fladt og godt behåret. Længden er omkring 2,5 cm fra næsespids til stop. Næseryggen er vandret eller let opadvendende mod næsen. Pigmenteringen på næsepartiet skal være så ubrudt som muligt.

    Læber:                            Lige.

    Kæber, bid:                     Brede kæber med let underbid eller tangbid.

 Øjne:                                 Store, mørke og runde, placeret godt langt fra hinanden, men ikke udstående.

                                           Udtrykket er varmt. Hos hunde med pels eller aftegninger af leverfarve er lysere øjne tilladt. Det hvide i øjnene må ikke vises.

 Ører:                                 Store, med lange ørelapper, båret hængende. De er ansat en smule lavere end skallens top, og beklædt med så rigelig pels, at de flyder sammen med halsens pels.

 Hals:                                 Velproportioneret og smukt buet. Tilpas lang til at give en stolt hovedbæring.

 Krop:                                Længden fra manke til halerod er større end skulderhøjden.

    Ryg:                                Vandret.

    Lænd:                             Kort, kompakt og solid

    Bryst:                              Bredt og dybt.

 Hale:                                 Med meget fyldig pels (fjerbusk), båret muntert ind over ryggen og højt ansat. Halen skal nå op i niveau med  skallen for at give hunden et harmonisk omrids.

 Lemmer:

 Forpart:                             Korte og muskuløse forben med god knoglesubstans, så lige som muligt, svarende til det brede og dybstillede bryst.

    Skuldre:                           Faste, godt tilbagelagte.

 Bagpart:                            Korte og muskuløse bagben med god knoglesubstans. Set bagfra skal de være lige. Benene virker massive på grund af den rigelige pels.

    Lår:                                  Godt rundede og muskuløse.

 Poter:                                 Rundede, faste og med gode trædepuder. De virker store på grund af den   rigelige pels.

 Bevægelse:                       Overlegen og blødt glidende. Forbenene griber godt fremad, og bagaktionen er så kraftig, at trædepuderne ses bagfra.

 Pels:                                                

    Hårlag:                            Langt og tæt, ikke krøllet, med god underuld. Svagt bølget pels er tilladt. Det anbefales meget at binde pelsen på hovedet op.

    Farve:                             Alle farver er tilladt. Hos parti-colours er en hvid blis i panden og en hvid halespids meget ønskelig.

 Størrelse:                          Skulderhøjde ikke over 26,7 cm (10 ½ ins), men type og racepræg er af største betydning og må under ingen omstændigheder tilsidesættes alene for størrelsen.

                                            Vægt fra 4,5 til 8,1 kg (10-18 lbs). Idealvægten er 4,5 til 7,3 kg (10-16 lbs).

 Fejl:                                   Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang.

 Bemærk:                           Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen.

 

                                                          Standarden udgivet af FCI  20. APRIL 1998

 

 
 

Big

Choice

Yvonne & Peter Frederiksen
Aldersro 6
DK-4681  Herfølge
Tlf:  56 21 37 62    Mobil:  40 56 37 62  -  50 90 96 03